Hozzávalók:
- 1 marék sóskalevél
- 1 marék spenótlevél
- 1 marék mángoldlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 1 pohár tejföl (2,5 dl)
- 2 ek liszt
- víz
- só
Elkészítés:
A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk, a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk.
Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeverjük egy kevés vízzel és a liszttel habarásnak, majd egy szűrön keresztül hozzáöntjük a párolódó levelekhez. Gyakori kavargatás mellett pár percig főzzük, és ha még szükséges, adunk hozzá sót.
Tökéletes lehet sült karajhoz, egyben sült húsokhoz vagy egy jó csirkecombhoz is!
Ajánljuk még: