Sóska-, spenót-, mángoldfőzelék

Gasztro

Sóska-, spenót-, mángoldfőzelék

A sóskából, spenótból, mángoldból frissítő nyári vacsora készülhet!

Hozzávalók:

  • 1 marék sóskalevél
  • 1 marék spenótlevél
  • 1 marék mángoldlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 pohár tejföl (2,5 dl)
  • 2 ek liszt
  • víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk, a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk.

Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeverjük egy kevés vízzel és a liszttel habarásnak, majd egy szűrön keresztül hozzáöntjük a párolódó levelekhez. Gyakori kavargatás mellett pár percig főzzük, és ha még szükséges, adunk hozzá sót.

Tökéletes lehet sült karajhoz, egyben sült húsokhoz vagy egy jó csirkecombhoz is!  

 

Ajánljuk még:

10 zero waste ajándék, ezúttal élmények helyett

Ha még nincs ötleted, mit adj egy-két szerettednek, ne ess kétségbe! Gondold végig, mi van otthon, s minek örülne a másik. Talán van közös metszet, és egy szép, személyes ajándék kerülhet a fa alá. Ha pedig úgy érzed, van még időd és lehetőséged vásárolni, érdemes a bioboltok kínálatában is szétnézni!